Öt éve vettük a házat, amikor Budapestről Velencére költöztünk. A külön bejáratú emeleti részt korábban is kiadták a tulajdonosok. Nem volt szívünk megtörni e remek hagyományt :-) Szeretjük, hogy mindig van élet a házban, jönnek-mennek az emberek. Mi is igyekszünk érdekes helyekre eljutni, s tapasztalatainkat itthon is hasznosítani.

A nyári szezon pezsgése után most pihentető exkluzivitásban telnek a napok: hattyúk, kacsák, sirályok, horgászok, kirándulók társaságában. Ilyenkor sokat biciklizünk a tó körül. Nyáron vízisportokat űzünk: szörfözünk, wakeboardozunk, úszunk, sárkányhajózunk, kajakozunk, de vannak tenisz- és minigolf pályák is a közelben.

Kicsit olyan, mintha ősztől tavaszig lenne egy saját tavunk. Egyébként szinte mindenki ismer mindenkit, a nyáron néhány tízezres nyaralóváros az évnek ebben a szakában apró ékszerdobozkává változik. Az Advent nagyon bensőséges itt: évek óta mi is szereplői vagyunk a helyi fellépőkből szerveződött hangversenynek. Hangulatos a helyi könyvtár, egyrészt, mert egy kastélyban van, másrészt, mert pazar a kilátás az erkélyéről a tóra, harmadrészt – és talán (?) ez a legfontosabb – sok új könyv érkezik minden hónapban.

A házunk Velence ófalu részében, a Tópart és a Tavasz utca sarkán van , közvetlenül a szabad strand mellett. Az apartman hatvan négyzetméteres, három szobás. Van egy nagy, tóra néző erkélyünk. Egész évben nyitva vagyunk, télen természetesen fűtünk. Akkor is nagyon hangulatos itt, különösen, amikor befagy a tó, korcsolyázunk és forralt bort iszunk. Már egészen vékony hótakaró esetén is felbátorodunk és szánkózni megyünk a Bence-hegyre.

Az erkélyre nyíló két szobában nagyméretű franciaágyat, az udvarra néző szobában két egyszemélyes ágyat helyeztünk el. A három szobához tartozik egy zuhanyzós fürdőszoba, egy külön toalett, valamint egy teakonyha (vízforraló, hűtőszekrény, evőeszközök, tányérok, poharak), ahol az ételek melegítésére van lehetőség. A szobák külön-külön is igénybe vehetők.

Két autó ingyen és biztonságosan parkolhat az udvarban, egy harmadik pedig állhat az autóbejárón.

Az egész apartmanban van ingyen wifi :-)

Reméljük, hamarosan vendégeink között köszönthetjük Önt!

Üdvözlettel,

Gerhard Ákos

szállásadó

06-30-398-53-20